Spaanse eieren met tomaat, chorizo en zoete aardappelblokjes
30 min bereidingstijd
6-8 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snipper de ui. Hak de knoflook fijn en snijd de chorizo in blokjes. Snijd de paprika in grove stukken.
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verhit in een (ovenvaste) koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en chorizo 3 minuten.
- Schep er de paprika door en bak 3 minuten mee. Schep de blokjes zoete aardappel erdoor en bak 6 minuten mee.
- Voeg de komijn, koriander, paprikapoeder, kaneel en tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut.
- Schenk de passata met de wijn of het water in de pan en breng aan de kook. Halveer intussen de tomaatjes en schep door de saus.
- Draai het vuur laag. Maak met een (jus)lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek boven elk 1 ei. Zet de pan in de voorverwarmde oven (al horno) of bak de eieren op laag vuur in 6-8 minuten naar wens gaar.
- Hak de peterselie grof. Bestrooi het gerecht met de peterselie en zout en peper naar smaak.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 565 kcal
- 33 g vet waarvan 7 g verzadigd
- 40 g koolhydraten
- 18 g eiwit
- 10 g vezels
- 2,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen